İçeriğe geç

Iş Yerinde Ne Olarak Çalıştığımı Nasıl Öğrenebilirim

Hangi işte çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?

SGK talebi e-devlet sistemi üzerinden yapıldıktan sonra SGK performans belgesi belgesine ulaşılır. Bu belge temel sigorta bilgilerinizi içerir. Belgede ayrıca ilk sigortalı işe girişiniz ve işten ayrılma tarihiniz, sigortalı olduğunuz süre boyunca çalıştığınız gün sayısı gibi bilgiler de yer alır.

E-devlette mesleğimi nereden görebilirim?

Mesleki kodunuzu öğrenmek için e-devlet hesabınıza giriş yapıp “Hizmet Listesi” bölümünü okumanız gerekmektedir. Burada hem sigorta belgenizi hem de mesleki ünvanınızı görebilirsiniz.

Nerede çalıştığımı gösteren belge?

Çalışma belgenizi çalıştığınız şirketten veya e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal sigorta kayıt belgesi talebi”ne tıklayın.

Aktif çalıştığımı nasıl öğrenebilirim?

E-devlet üzerinden 4A performans belgenizi sorgulamak için SGK birimine e-devlet üzerinden giriş yapıp 4A performans belgenizi seçip çıktısını alabilirsiniz.

Çalıştığım iş yerimi nasıl öğrenebilirim?

1-) İnternet arama çubuğuna “E-Devlet” yazdığınızda E-Devlet giriş sayfası açılacaktır. 2-) Sağ üstte bulunan GİRİŞ butonuna basarak T.C. Kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. İş Ünvanı Listesi (Sosyal Sigorta Kurumu) sekmesine tıklayın.

*( 4A) ne demek?

4A sigortası, sözleşmeli olarak özel bir iş yerinde çalışan kişileri kapsar.

E-devlette meslek yazar mı?

Meslek kodunuz e-devlet üzerinden öğrenilebilir. Meslek kodunuzu öğrenmek için e-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra “SGK Kayıt Hizmet Listesi” sayfasına giderek ilgili meslek kodunu öğrenebilirsiniz.

1221.08 meslek Kodu Nedir?

SSI Meslek Kodları Listesi SSI meslek kodlarına birkaç örnek vermek gerekirse; 1211.06 Muhasebe Yöneticisi 1213.20 Proje Danışmanı 1221.

E-devlet özgeçmişi nasıl alınır?

Ziyaret ederek. E-devlet şifreniz, e-imzanız veya mobil imzanızla sisteme giriş yapın. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol menüde bulunan “CV Bırak” bağlantısına tıklayarak açılan formu doldurmanız yeterlidir.

Son iş yerinden alınan çalışma belgesi nereden alınır?

Son iş yerinden çalışma belgesi iki yerden alınabilir. Bunlardan biri son iş yeri diğeri ise e-devlet kanalıdır. Son iş yerinden çalışma belgesi almak için kişi önceki işverene başvurabilir veya yazılı başvuruda bulunabilir.

İşveren önceki çalıştığım yerleri görebilir mi?

Evet, işverenler çalışanlarının SSI hizmet kayıtlarını inceleyebilir. Bu beyan, çalışan işe başladığında veya işverenin talebi üzerine sunulmalıdır.

SGK hizmet dökümünü kimler görebilir?

SGK Hizmet Belgesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini içeren ve 4A, 4B ve 4C olmak üzere üç gruba ayrılan bir belgedir.

Çalıştığım yeri nereden görebilirim?

E-Devlet KapısıSosyal Güvenlik Kurumu.SGK Kayıt ve Hizmet Listesi / Meslek Unvanı Listesi.

İşten çıktıktan sonra sigorta ne zaman düşer?

İşten ayrıldıktan sonra SSI geçerliliği 3 ay boyunca devam eder. İşten ayrılan bir kişi 3 ay boyunca SSI kapsamında sağlık yardımları almaya devam eder. Sigorta durumunuz 10 gün boyunca kayıt altında tutulmaya devam ederken, 3 ay boyunca kamu ve özel hastane hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabilirsiniz.

30 günlük sigorta primi ne kadar 2024?

– tarihleri ​​arasında aylık gelirin alt sınırına denk gelen: 666,75 TL x 30 x %35 = 7.000,88 TL (*) (/30 x gün sayısı), aylık gelirin üst sınırına denk gelen: 5.000,63 TL x 30 = 52.506,62 TL (*) (/30 x gün sayısı) ödeyeceklerdir.

E-devlette meslek yazar mı?

Meslek kodunuz e-devlet üzerinden öğrenilebilir. Meslek kodunuzu öğrenmek için e-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra “SGK Kayıt Hizmet Listesi” sayfasına giderek ilgili meslek kodunu öğrenebilirsiniz.

Çalıştığım şirketi nasıl öğrenebilirim?

MERSİS’e kayıtlı olan ve sisteme giriş yapan herhangi bir kullanıcı, açılan ekranda yer alan “Sorgulama” kısmında yer alan “Şirket Sorgulama” kısmından şirketlerin temel bilgilerine ulaşabilmektedir.

SGK dökümü nasıl alınır?

1- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “SGK Sicil ve Hizmet Listesi/İşyeri Ünvan Listesi” yazın. 2- Açılan pencerede “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayın. 3- Oluşturulan belge yazdırılacaktır. Ortaya çıkan belgenin tamamının yazdırılması gerekmektedir.

E-devletten telefon dökümü nasıl alınır?

e-Devlet Kapısı’na şifre ve T.C. Kimlik numaranızla giriş yaptıktan sonra “E-Hizmetler” bölümünde “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu”nu seçin. Bu kategorinin alt başlıklarında “Mobil Bağlantı Sorgulama”ya tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort