Armutoğlu Yaylası nerededir?
Pozantı-Armutoğlu Yaylası – Adana Pozantı-Ankara kavşağından (Sarımsak Dağı) doğuya dönerek çam ve köknar ormanları arasından 13 kilometre gidilerek ulaşılır. Tamamen el değmemiş yayla sedirler, köknarlar, ardıçlar ve kır çiçekleriyle çevrilidir.
Adana’da neler var?
Adana’da gezilecek yerler: Taş Köprü, Yılan Kalesi, Varda Köprüsü, Anavarza Harabeleri, Seyhan Nehri, Kapıkaya Kanyonu, Göksu Nehri, Kazancılar ÇarşısıDiğer yazılar…
Bürücek Yaylası nereye bağlıdır?
Pozantı ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan yayla, Adana-Ankara E-90 karayolunun 90. kilometresinde yolun her iki tarafında oldukça geniş bir alanı kaplamaktadır. Bürücek Yaylası, Akçaköy ile Tekir Yaylası’nın birleşmesiyle oluşmuş Akçatekir ilçesine bağlı bir mahalledir.
Aladağ Meydan Yaylası’nın rakımı kaçtır?
Aladağ-Meydan Yaylası – Adana Aladağ ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan yaylaya asfalt yolla ulaşılabilmektedir. Yayla 1700 metre yükseklikte olup ardıç, çam, köknar, sedir ve meyve bahçeleriyle çevrilidir. Köy lokantaları, kahvehaneler ve marketler bulunmaktadır.
Türkiye’nin en büyük yaylası nerede?
Huser PlatosuKonum40°58′25″K 41°06′47″DÜlkeTürkiyeEyalet/İlRizeİlçeÇamlıhemşin6 satır daha
Adana Kızıldağ Yaylası’nın rakımı kaçtır?
Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’da 1650 metre rakımlı Kızıldağ Yaylası’nda 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 539. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin basın toplantısı Varda Köprüsü’nde yapıldı.
Adana’nın neyi güzel?
Adana Neyle Meşhur? Adana Kebabı Adana denilince akla ilk gelen şüphesiz Adana Kebabıdır. … Şalgam. Adana’nın vazgeçilmez içeceği olan şalgam suyu, turp suyundan yapılan fermente bir içecektir. … 3. Ciğer. Ciğer de Adana’da çok meşhurdur. …Bici bici. … 5. Şirdan. … Seyhan Nehri. … Taşköprü … Saat Kulesi.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2024
Adana merkez nereler gezilir?
Adana’da Tarihi Yerler 1. Taş Köprü Romalılar tarafından inşa edilen ve günümüze kadar ulaşan Taş Köprü, Adana’nın simgesi olan bir yapı olarak biliniyor. … 2. Büyük Saat Kulesi. … 3. Adana Tren İstasyonu. … 4. Tarihi Kazancılar Çarşısı … 5. Adana Çarşı Hamamı … 6. Adana Kalesi. … 1. Ulu Cami. … 2. Sabancı Merkez Camii.Diğer makaleler…
Adana’da hafta sonu nereye gidilir?
Varda Köprüsü,Adana Arkeoloji Müzesi,Adana Ulu Camii,Yumurtalık Plajı,Bebekli Kilise,Anavarza Antik Kenti,Seyhan Baraj Gölü,Yılankale,Adana Kazancılar Çarşısı,Magarsus Antik Kenti,Karataş Plajı,Büyük Saat Kulesi,Akyatan Gölü ve Milli Park,Adana Sineması Müze gibi görmeniz gereken pek çok yer var.
Adana’da hangi yaylalar var?
Yayla TurizmiAladağ-Meydan YaylasıAladağ-Ağcakise, Başpınar-Bıcı ve Kosurga YaylasıFeke-İnderesi Köyü YaylasıKaraisalı-Kızıldağ YaylasıKozan-Horzum ve Çulluuşağı YaylasıKozan Gölleri YaylasıPozant ı-Akça-Tekir-Şehir-YaylaPozantı-Armutoluğu -YaylaDaha fazla ürün…
Hızır Yaylası nerededir?
Hızır Yaylası: İklimi gereği her mevsim yeşilliklerle çevrili olan Hızır Yaylası, İslahiye ilçesinin Altınözü beldesinde yer almaktadır. Batıda Amanos Dağları’nın zirvesinde yer alan, yeşilin her tonunu görebileceğiniz, gökyüzünün mavisiyle kucaklaşan bir yaylalar topluluğudur.
Ovit Yaylası neresi?
Ovit Yaylası: İkizdere ilçesine yaklaşık 36 km uzaklıkta bulunan Ovit Yaylası ve çevresi “Kış Turizm Merkezi” ilan edilmiştir. Yaz aylarında dağcılık ve trekking gibi aktivitelere olanak sağlayan bölgenin kış sporlarına uygun coğrafi potansiyelinin değerlendirilmesi planlanmaktadır.
Aladağ Meydan Yaylası hangi şehirdedir?
Adana ili Aladağ ilçesinde Meydan Yaylası civarında bulunmaktadır.
Adana Fındıklı’nın rakımı kaçtır?
1.
Aladağ’da ne yapılır?
Aladağlar’da hangi aktiviteler yapılıyor? Bölgede dağcılık, tırmanma, doğada uzun yürüyüşler, tur kayağı ve dağ bisikleti gibi doğa sporları yapılabiliyor. Doğa sporlarının yanı sıra kuş gözlemciliği de Aladağlar’daki aktivitelerden biri.
Armutoğlu Yaylası’nın rakımı kaçtır?
Yağış nedeniyle bin 400 rakımdaki Akçatekir Yaylası ile bin 700 rakımdaki Armutoğlu Yaylası beyaz örtüyle kaplandı.
Aladağ Meydan Yaylası hangi şehirdedir?
Adana ili Aladağ ilçesinde Meydan Yaylası civarında bulunmaktadır.
Pozantı Fındıklı Yaylası’nın rakımı kaçtır?
Fındıklı, Pozantı-Çamardı devlet yolu üzerinde, dört tarafı ormanlarla çevrili yüksek bir vadide, Karınca ve Ger dağları arasında deniz seviyesinden 1200 m yükseklikte bulunmaktadır.
Adana Pozantı neyi meşhur?
Belemedik Yaylası Pozantı’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Görmeniz gereken yerler arasında Tekir Yaylası, Armutoğlu Yaylası, Aşar Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Anahşa Kalesi, Akköprü, Pozantı Anıt Ağaçları, Cemal Paşa Camii ve Çeşmesi bulunmaktadır.